Julkilausuma 20.2.2016: Rajavalvontaa ei saa ulkoistaa

Suomen Sisun Kymenlaakson piiri piti ensimmäisen tapaamisensa Kouvolassa 20.2.2016 ja seuraa huolestuneena nykyistä kehitystä.

Suomeen saapui viime vuonna huikea määrä turvapaikanhakijoita Ruotsista. Nyt on odotettavissa vastaava, ellei suurempi ryntäys Venäjältä. Sen sijaan, että pyrkisi sulkemaan Suomen rajan perusteettomasti turvapaikkaa hakevilta, on hallituksemme pykinyt lähinnä vetoamaan Euroopan yhteisöön ja Venäjään tilanteen ratkaisemiseksi.

Suomen Sisun Kymenlaakson piiri näkee, että hallituksen on pikaisesti ryhdyttävä toimiin, joilla tilanteen hallinta saadaan täysin valtion omiin käsiin. Suomen naapurimaat Norja, Ruotsi ja Venäjä ovat kaikki turvallisia maita. Näistä maista saapuvien turvapaikanhakijoiden hakemuksia ei pitäisi edes ottaa käsittelyyn, vaan heidät olisi käännytettävä heti rajalta.

Emme voi olettaa, että naapurimaat huolehtisivat rajojemme valvonnasta ja olisivat päästämättä tänne ihmisiä, jotka rajan haluavat ylittävää. Meidän on itse hoidettava asia pitäen samalla itsellämme oikeuden ja velvollisuuden päättää kuka on oikeutettu hakemaan turvapaikkaa Suomesta ja kuka ei ole.

Suomen Sisun Kymenlaakson piiri kehottaakin hallitusta ottamaan tässä asiassa oppia kielisukulaistemme Unkarin ja Viron asiallisesta maahanmuuttopolitiikasta. Kyseiset maat eivät ole ajautumassa ajopuiksi eurooppalaisen myrskyihin.

Jaa tämä:

Vastaa