Kannanotto: Suomen Sisu huolissaan muslimien radikalisoitumisesta (1.4.2013)

ektaloIltalehti uutisoi (31.3.2013) Helsingissä viime torstaina järjestetystä tapahtumasta, jossa puhujina oli radikaaleja muslimeja. Muslimisaarnaaja Anjem Choudary muun muassa kehotti kuulijoitaan nousemaan kapinaan ja ennusti, että islamin lippu liehuu vielä jonain päivänä Suomen eduskuntatalon salossa. Choudary totesi jokin aika sitten Britanniassa, että pääministeri David Cameronin tulisi kuolla. Vain pari päivää kyseisen kohua herättäneen lausunnon jälkeen Choudary saapui Suomeen. Hänen johtamansa Islam4UK-järjestö on kielletty Britanniassa terrorismilain nojalla.

Ne, jotka ovat olleet huolissaan radikaalin islamin rantautumisesta Suomeen, eivät ole olleet huolissaan turhaan. Suojelupoliisin mukaan Suomesta löytyy yhä enemmän henkilöitä, joilla on yhteyksiä islamin radikaaleihin toimijoihin. [1] Suomen Sisu huomauttaa, että muslimien radikalisoitumiskehitys Länsi-Euroopan maissa on tutkittu tosiasia. Tutkimukset osoittavat, että erityisesti nuoret muslimit ovat alkaneet selvästi radikalisoitua ja vaatia kovaäänisemmin länsimaisen yhteiskuntajärjestelmän romuttamista. [2] Suomen Sisu seuraa tilannetta huolestuneena.

Ihmettelemme, miksi vasemmistoanarkistit osoittivat mieltään rauhanomaista Suomen Sisua vastaan joitakin viikkoja sitten, mutta eivät todellisia vihapuhujia vastaan. Miksi samat vihapuheesta huolestuneet henkilöt eivät tällä kertaa aktivoituneet osoittamaan mieltään?

Suomen Sisu korostaa, että jokaisen ihmisen olisi omalla toiminnallaan edistettävä rauhanomaista yhteiseloa eri kansanryhmien välillä. Paras keino välttää maahanmuuttajien radikalisoituminen on saada heidät sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan, opettelemaan kielen, kouluttautumaan, menemään mukaan työelämään ja sitä kautta pääsemään mukaan yhteiskunnan rattaisiin. Yhteiskunnallisen vakauden turvaaminen vaatii, että maahanmuuttajat sopeutuvat vallitsevaan yhteiskuntaan eivätkä jää sen ulkopuolelle.

[1] http://yle.fi/uutiset/brittilainen_radikaali_muslimisaarnaaja_islamin_lippu_liehuu_viela_eduskunnan_ylla/6560423

[2] http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1540895/Young-British-Muslims-getting-more-radical.html

Lisätiedot:

Olli Immonen, puheenjohtaja

Jaa tämä: