Kevätsuurkäräjät Kalevalanpäivä 2017 avauspuhe

Kirjoittanut Riku Nevanpää

Järjestöjohdolta

Hyvät sisukkaat Sisulaiset!

Olemme kokoontuneet päättämään järjestömme kannalta merkittävän uudistukseen eteenpäin saattamisesta ja samalla juhlistamaan Kalevalan päivää.
Elias Lönnrot allekirjoitti ja päiväsi kansalliseepoksemme ensimmäisen version, niin sanotun Vanhan Kalevalan esipuheen 28. helmikuuta 1835, 182-vuotta sitten.

Sakari Pälsi kirjoitti vuonna 1944:
“Tiukassa paikassa sisu sanoo: mahdottomalta näyttää, mutta koetetaan kuitenkin, Ja sitten koetetaan – ja voitetaan”
Nämä sanat ovat tänäkin päivänä voimissaan.

Taistelumme kansallisen perinteemme ja identiteettimme säilyttämiseksi on käynnissä ja vastassamme on monin verroin suurempi vastustaja, punavihreä monikulttuurisuus unelma.
Olemme tässä taistossa pärjänneet hyvin, tämä on pelkästään maltillisen yhteistyömme tulosta.
Rivimme eivät ole revenneet, käymme siis hyvässä yhteishengessä eteenpäin. Kansallismielinen kenttä on levällään, johtuen pelkästään erilaisista poliittisista hankkeista, jotka rikkovat rivejä. Siksi Suomen Sisu on ja tulee olemaan poliittisesti sitoutumaton ja keräämään riveihinsä lisää kansallismielisiä ihmisiä yli puoluerajojen.
Nopeita voittoja ei ole saavutettu, eikä niitä tulla saavuttamaan. Pitkäjänteisyys on yksi käytössämme olevista voitonavaimista.

Alkanut vuosi on Suomen satavuotisjuhlavuosi, maassamme tapahtumia tulee olemaan pitkin vuotta ja monet niistä eivät mitenkään liity Suomeen, suomalaisuuteen tai itsenäisyyteen. Esimerkkinä toimii Afrikkaan lähetettävä koodaribussi, jolla ei ole mitään tekemistä maamme itsenäisyyden juhlavuoden kanssa.
Suomen Sisu starttasi oman satavuotisjuhlintansa 6.12.2016 julkaisemalla suomalaisuuden määritelmän, määritelmän jonka laadintaan ei käytetty yhteiskuntamme varoja ja se sisältää jokaiseen suomalaiseen soveltuvan määrittelyn.
Valtamediat eivät meitä huomioineet tässäkään asiassa, valtamedioihin pääsemme vain meille negatiivisilla asioilla, kaikki julkisuus ei kuitenkaan aina ole hyvää julkisuutta.
Tästä syystä Sisun tiedotus on ollut tarkoin harkittua, emme halua leimautua tyhjän huutajiksi.
Alkaneena vuonna olemme panostamassa enenevässä määrin ulkoiseen ja sisäiseen tiedottamiseen, sisäinen tiedotus jäsenkirjeinä on yksi valittu toimintatapa, lisäksi on perustettu mediatoimikunta joka vastaa ulkoisesta tiedottamisesta kannanottojen muodossa.

Suomen Sisu on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja vaikuttaa demokratian suomin keinoin.
Satoja sisulaisia on jo valtuustoissa, eduskunnassa ja muissa päättävissä elimissä, näiden kautta toimintaperiaatteemme konkretisoituvat.
Kannustammekin kaikkia jäseniämme puoluekannasta riippumatta pyrkimään tuleviin kuntavaaleihin ehdolle ja valtuustoihin vaikuttamaan paremman Suomen puolesta.
Kansallismielinen parannus ja vallankumous alkaa kuntatasolta.

Kansallismielisyys on laajan kirjon eri asioita sisältävä aate, joista tärkein on isänmaallisuus.
Suomen Sisu ei ole profiloitunut, eikä Sisun agendalla ole profiloitua pelkästään matukriittiseksi tai mielenosoitusjärjestöksi, olemme yhteistyö ja verkostoitumisjärjestö.
Sisupiireillä on lähes rajattomasti eri mahdollisuuksia toimia, myös mielenilmausten järjestäminen kuuluu näihin mahdollisuuksiin. Piirit ovatkin järjestäneet monia erilaisia jäsentilaisuuksia ja tilaisuuksien määrä on kasvussa.

Jäsennumeroissa on 2300 rajapyykki lähes saavutettu ja lisää jäseniä tule lähes päivittäin.
Jäsenistölle ollaan avaamassa Sisu verkkokauppaa. Kauppa aloittaa toimintansa maaliskuun aikana ja tarjoaa kaikille sisulaisille mahdollisuuden yhtenevään tuotelinjaan.

Loppuun lainaus Kalevalan ensimmäisestä runosta, johon mielestäni tiivistyy kansallismielisyys ja aito suomalainen pohja:
“Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi”
Älkäämme alistuko ajattelemaan, kuten maamme tuhoamista monikulttuurilla havittelevat, vaan ajatelkaamme omilla aivoillamme ja toimikaamme mielemme mukaisesi kohti yhteistä päämääräämme, perinteistä suomalaista Suomea.

Näillä sanoilla haluan toivottaa läsnä oleville onnistunutta kokousta, sekä rentoa ja antoisaa iltajuhlaa.

25.2.2017

Riku Nevanpää

1.vpj.

Kauppa on toiminnassa. Pilottivaiheen aikana toimitusajoissa saattaa olla vähän heittelyä. Piilota tämä ilmoitus