Etusivun kuvakaruselli

Olemme päivittäneet etusivullamme pitkään viihtyneet, sinänsä mainiot kuvat hieman tuoreempiin. Kuten kuvista toivoaksemme välittyy, on toimintamme varsin monimuotoista. Useat piiritason tapahtumat ovat lisäksi avoimia kaikille kiinnostuneille, eli jäsenyttä ei välttämättä vaadita.

Kuvia ja kertomuksia niiden taustoista alla:

Loppukesän tapahtuma päättää järjestön kesäkauden. Kuvassa osallistujia Mikkelissä kesällä 2020.

 

Loppukesän tapahtuman yhteydessä osa järjestön aktiiveista ehti tutustua myös Mikkelin asemalla seisovaan Mannerheimin salonkivaunuun. Vaunu oli joitain päiviä aiemmin töhritty pahemman kerran. Otimmekin tapahtuman yhteydessä kantaa sen puolesta, että vaunu lopultakin entisöitäisiin arvoiseensa kuntoon.

 

Suomen Sisun Uudenmaan piirin perinteisiin kuuluu noin 20 kilometrin pituinen päivämarssi kerran kuussa. Yleensä se sijoittuu Espoon Laajalahden ympäristöön. Kuvassa piirin aktiiveja Helsingin Munkkiniemessä loppukesällä 2020.

 

Päivämarssin vakioreitti kulkee vaihtelevassa ympäristössä, sisältäen hyvinkin urbaaneja osuuksia – ja vastaavasti kuvan kaltaista perinnemaisemaa.

 

Suomen Sisu on vuodesta 2020 alkaen järjestänyt erityisen muistohetken Turun vuoden 2017 terrori-iskun uhrien muistoksi. Tavoitteemme on kuitenkin lopulta saada Turun kaupunki tunnustamaan tosiasiat ja ottamaan muistamisen virallisesti vastuulleen. Kesällä 2020 otetussa kuvassa etualalla Suomen Sisun puheenjohtaja Henri Hautamäki.

 

Yksi Suomen Sisun pitkään jatkuneista perinteistä on itsenäisyyspäivän aamusta alkava kierros, jossa ensin seurataan Suomalaisuuden Liiton järjestämää lipunnostoa Helsingin Tähtitorninmäellä, vieraillaan Itsenäisyyden kuusella ja sen jälkeen tehdään hautausmaakierros. Kierroksella laskemme kynttilöitä ja tulia Hietaniemen hautausmaa-alueen merkittävimmille haudoille ja muistomerkeille. Vuoden 2020 tapahtuma oli yksityistilaisuus, johtuen koronarajoituksista. Järjestimme kuitenkin lippuvartion Itsenäisyyden kuuselle. Kuvassa keskellä Suomen Sisun perustajajäsen Teemu Lahtinen.

 

Eugen Schauman oli sortovuosien aktivisti, joka tuli tunnetuksi surmattuaan sorron symbolina pidetyn kenraalikuvenööri Bobrikovin. Suomen Sisu vierailee joka vuosi Schaumanin hautamuistomerkillä Porvoossa. Tapahtuman osanotto on ollut viime vuosina verrattain runsas. Seppeleen teksti on sitaatti Schaumanilta.

 

Bobi Sivén oli nuori suomalainen itsenäisyys- ja heimoaktivisti, joka toimi Repolan kunnan nimismiehenä ennen kuin alue Tarton rauhassa luovutettiin Neuvosto-Venäjälle. Protestiksi tästä nuori nimismies ampui itsensä. Bobi Sivén kohosi heimoaatteen marttyyriksi ja hänen innoittamanaan perustettiin muun muassa Akateeminen Karjala-Seura. Samoin hän on inspiroinut myös Suomen Sisun perustajia aikanaan. Hänen kuolemastaan tuli 12.1.2021 kuluneeksi sata vuotta.
Jaa tämä: