Kannanotto: Loppu Venäjän valloituksille

JULKAISUVAPAA

Kannanotto:

Suomen Sisu pitää Venäjän päätöstä tunnustaa Itä-Ukrainan kapinallisalueiden itsenäisyys vaarallisena alueen turvallisuuden kannalta ja tuomitsee sen. Järjestö myös näkee että Krimin miehitys 2014, sodan masinointi Itä-Ukrainassa ja kapinallisalueiden itsenäisyyden tunnustus ovat kaikki törkeitä loukkauksia Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta kohtaan.

”Venäjä on jälleen osoittanut, ettei se juuri piittaa naapureidensa koskemattomuudesta. Suomen on syytä tehdä tilanteesta omat johtopäätöksensä ja valmistautua puolustautumaan Venäjän aggressiota vastaan yhdessä muiden maiden kanssa”, toteaa Suomen Sisun puheenjohtaja Henri Hautamäki.

Suomen Sisu kehottaa tässä tilanteessa Marinin hallitusta arvoimaan ulko- ja turvallisuuspoliittisen linjansa uudelleen jotta valtakuntamme turvallisuus voidaan taata ja Ukrainaa tukea tarpeen vaatiessa myös asetoimituksin. Järjestö kokee, että mitään yksittäistä keinoa ei voida sulkea pois silloin, kun tavoitteena on Venäjän aggression lopettaminen ja eurooppalaisten kansakuntien suojelu.

Suomen Sisun käräjät

Jaa tämä: