Puheenjohtajan tervehdys

Kirjoittanut Olli Immonen

Järjestöjohdolta

Tervetuloa Suomen Sisun uudistuneille verkkosivuille!

Kulunut kesä on ollut järjestöllemme varsin tapahtumarikasta aikaa, vaikka useimmiten kesät ovat järjestötoiminnan osalta rauhallisia. Tapahtumista hämmentävin koettiin kesäkuussa. Tuolloin Suomen Sisu joutui ennennäkemättömän hyökkäyksen kohteeksi, kun järjestöämme kohtaan esitettiin vakavia syytöksiä Suomen ylimmän valtiojohdon toimesta. Perussuomalaisten valittua puolueelleen uuden puheenjohtajiston Jyväskylän puoluekokouksessa, väistyvä puheenjohtajisto ulkoministeri Timo Soinin suulla ryhtyi välittömästi syyttämään Suomen Sisua hallituspuolueen valtaamisesta, ”vallankaappauksesta”. Reagoimme tilanteeseen välittömästi ja osoitimme esitetyt syytökset täysin perättömiksi [1][2][3].

Todellisuudessa järjestömme ei vaikuttanut perussuomalaisten puoluekokousvalintoihin. Suomen Sisu ei toimi puoluepolitiikassa, vaikka jäseniämme onkin useimmissa puolueissa ja eduskuntaryhmissä. Vaikutamme aatteellisesti ja luotamme jäsentemme tekevän itse omat päätöksensä ilman ohjailua.

Oma tulkintani kyseisistä syytöksistä on se, että Suomen Sisu oli perussuomalaisten vanhalle puoluejohdolle niin sanotusti helppo selitys tapahtuneisiin vaihdoksiin puolueen puheenjohtajistossa. Sen sijaan, että perussuomalaisten edellinen puoluejohto olisi suoraselkäisesti myöntänyt epäonnistuneensa viime vuosina puolueen johtamisessa, se haki tapahtumiin syyllistä puolueen ulkopuolelta. Mielestäni tämä oli raukkamaista ja osoitti jälleen sen, kuinka likaista peli politiikassa voi välillä olla. Tällaisten valheellisten syytösten esittäminen ei varmasti herätä kansalaisten keskuudessa kovinkaan suurta luottamusta Suomen ylimmän valtiojohdon tämänhetkiseen kykyyn hoitaa maamme asioita asianmukaisella tavalla.

Onneksi järjestömme jäsenet pääsivät kesän aikana myös nauttimaan normaalista käytännön järjestötoiminnasta. Elokuussa Suomen Sisu vietti kesäpäiviä Lapissa. Ohjelmassa oli muun muassa patikointia, erätaitojen opettelua ja rentoa yhdessäoloa luonnon helmassa. Lisäksi useat piirijärjestöt järjestivät jäsenille erilaista aktiviteettia. Esimerkiksi Uudenmaan piiri juhlisti Suomen luonnon päivää Haminan kupeessa Valkjärven rannalla. Kaksi päivää kestäneen tapahtuman yhteydessä jäsenet nauttivat yhdessäolosta uimisen, saunomisen, ammunnan ja itsepuolustusharjoitusten lomassa. Pohjois-Pohjanmaan piiri puolestaan vietti aikaa grillausiltaman merkeissä. Lisäksi se järjesti alueellaan jo ennen kesää kiertueen, jossa piiriaktiivit jalkautuivat kansan pariin kertomaan Suomen Sisun tavoitteista ja toiminnasta. Pirkanmaalla jäsentapaamisia on järjestetty muun muassa nokipannukahvien merkeissä. Lisäksi Suomen Sisun jäsenet ovat kunnostautuneet erilaisten mielenosoitusten järjestämisessä.

Terrorismi rantautui Suomeen

Koimme kuluneen kesän aikana Suomessa ensimmäisen terrori-iskun. Turussa viattomat ihmiset joutuivat marokkolaisen turvapaikanhakijan silmittömän väkivallan uhreiksi. Suomen Sisu oli ensimmäinen kansalaisjärjestö, joka reagoi traagisiin tapahtumiin ja puhui asioista niiden oikeilla nimillä.

Olemme järjestönä jo pitkään varoittaneet kehityksestä, joka johtaa tämänkaltaisiin traagisiin tapahtumiin. Esittämämme huolet on tähän asti sivuutettu hallitsevan eliitin ja tiedotusvälineiden toimesta leimaamalla sanomamme ”vihapuheeksi”, ”rasismiksi” ja niin edelleen. Suomen Sisu on ollut oikeassa, eliitti ja tiedotusvälineet väärässä.

Terrori-iskusta huolestuneet suomalaiset ovat saaneet surullisin mielin seurata poliittista keskustelua Suomessa terroriteon jälkeen. Poliitikot ovat kilvan vakuutelleet politiikkansa oikeellisuutta sen sijaan, että olisivat kantaneet vastuun harjoittamansa politiikan seurauksista. Tuntuu käsittämättömältä, ettei edes tällaiset tapahtumat saa maamme poliittisia päättäjiä luopumaan ”unelmastaan” eli harjoittamastaan avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta ja monikulttuurisesta yhteiskuntakokeilusta. Montako uhria vielä vaaditaan? Suomen valtiojohdon olisi nyt otettava järki käteen ja ryhdyttävä ajamaan politiikassa kansan etua asettamalla suomalaisten turvallisuus ja yhteiskunnallinen vakaus maailmanhalailun edelle.

Maamme on jatkossakin muuttumassa yhä turvattomammaksi paikaksi elää, jos kehityksen suuntaa ei saada muutettua. Suomen Sisun jäsenten täytyy osaltaan miettiä, miten vastaamme muuttuneeseen tilanteeseen suomalaisessa yhteiskunnassa. Kutsumme kaikki Suomen nykytilasta huolestuneet kansalaiset mukaan järjestömme toimintaan. Haluamme tarjota kansalaisille kanavan, jonka kautta he voivat verkostoitua keskenään ja ryhtyä yhdessä toimimaan paremman tulevaisuuden rakentamiseksi.

Verkkosivut uudistuivat

Järjestömme aloitti aiemmin kesällä verkkosivujen uudistamistyön. Tarkoituksemme oli saattaa sivut vastaamaan nopeasti kasvaneen järjestön yhä monipuolisempia tarpeita. Lisäksi halusimme tarjota sivun käyttäjille entistä parempaa ja selkeämpää käytettävyyttä.

Tärkeä tieto on nyt paremmin lukijoiden saavutettavissa. Lisäksi verkkosivujen yhteyteen on avattu verkkokauppa. Verkkokaupasta voi tilata erilaisia Suomen Sisun kannatustuotteita. Tuotevalikoimaa tullaan laajentamaan tulevaisuudessa.
Suomen Sisun piirit tiedottavat tulevista tapahtumistaan pääasiassa omilla Facebook-sivuillaan ja sähköpostilistoillaan. Jatkossa verkkosivuille olisi tarkoitus saada tapahtumakuvauksia ja piirien kannanottoja.

Suosittelen tutustumaan uuteen verkkosivustoomme huolella, jotta saatte siitä kaiken hyödyn irti.

Tulevia tapahtumia

Suomen Sisu ja piirijärjestöt tulevat järjestämään erilaisia tapahtumia myös kesän jälkeen. Järjestömme juhlistaa perinteisesti marraskuussa hakkapeliittain päivää ja Suomen itsenäisyyden 100-vuotista historiaa. Lisäksi järjestön jäsenet ottavat osaa itsenäisyyspäivänä järjestettävään 612-soihtukulkueeseen ja muihin itsenäisyyspäivän tapahtumiin.

Valtakunnallisten tapahtumien lisäksi esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaan piiri tulee järjestämään jäsenille syyskuussa kaupunkikävelyn, jossa tutustutaan Oulun keskustan historiaan. Uudenmaan piiri puolestaan suunnittelee syksylle erä- ja metsästysreissua.

Eikä tässä vielä kaikki! Järjestön jäsenten kannattaa pysyä kuulolla tulevista tapahtumista. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita mukaan Suomen Sisun toimintaan!

Tietoa kirjoittajasta

Olli Immonen

Suomen Sisun puheenjohtaja, toisen kauden kansanedustaja, aviomies ja kahden lapsen isä.

Jaa tämä: