Satakunta sai Suomen Sisun piirijärjestön (11.9)

Suomen Sisu perusti kolmannen uusimuotoisen piirijärjestönsä Satakuntaan Luvialla 10.9.2015. Perustavassa kokouksessa piirin puheenjohtajaksi eli piiripäälliköksi valittiin Riku Nevanpää, varapäälliköksi Kimmo Toroska ja esikunnan kolmanneksi jäseneksi, piirikirjuriksi valittiin Sari Toroska.
Piiripäällikkö Nevanpään mukaan ensimmäiseksi piiri kokoaa yhteen Satakunnan sisulaisia ja luo näiden välille verkoston tulevaa aktiivitoimintaa silmällä pitäen.

Nevanpää näkee yhteiskunnassa epäsuhdan: ”Suomalaisilla on kova halu auttaa, mutta kohdistuuko apu oikein? Mielestäni ulkomailta tuleviin elintasosurffareihin kiinnitetään liikaa huomiota. Suomessa on tuhansia asunnottomia ja ongelma kasvaa, mutta milloin ryhdytään perustamaan vastaanotto- ja majoituskeskuksia asunnottomille kantasuomalaisille?”

”Ihmisten huoli myös siitä, että oman maamme kansalaiset jäävät vaille aivan konkreettista apua, on todellista ja siksi myös siihen asiaan on puututtava” jatkaa varapäällikkö Kimmo Toroska ja kertoo: ”Suomen Sisun Satakunnan piiri aloittaakin siis toimintansa auttamalla oman maamme kodittomia ja vähävaraisia vaate/tavarakeräyksen muodossa asunnottomien yönä 17.10. Porissa.”

Toroska kertoo ihmisten yhä enenevässä määrin olevan huolissaan maamme suomalaisuuden säilymisestä. ”Suomen viisimiljoonainen kulttuuri on vaarassa kadota, jollei sitä arvosteta, etenkin kun muita kulttuureja korostetaan. Me haluamme suomalaisuuden säilyvän.”

⌘ ⌘ ⌘

Suomen Sisu ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton kansallismielinen yhteistyöjärjestö. Toiminnallaan järjestö pyrkii suojelemaan suomalaista kulttuuria, perinteitä ja Suomen luontoa sekä edistämään Suomen kansan hyvinvointia ja suomen kielen asemaa. Suomen Sisu rakentaa yhteiskuntaa, johon suomalaiset voivat ylpeinä tuntea kiintymystä.

Järjestö pyrkii kokoamaan yhteen isänmaallisesti ajattelevat suomalaiset sekä kehittämään suomalaisuusaatetta niin yhteiskunnallisella kuin henkilökohtaisellakin tasolla. Suomen Sisun tavoitteena on aidon suomalaiskansallisen yhteisöllisyyden luominen maahamme.

Kansallismielisyys on maailmankatsomus, jonka mukaan kaikki kansat ja kulttuurit ovat oikeutettuja olemassaoloon ja itsensä hallitsemiseen sekä ihmiskunnan globaali monimuotoisuus suojelemisen arvoista. Kansallismielisyys ei aseta eri kansoja hierarkiseen järjestykseen tai rajoita yksilöiden mahdollisuuksia elää uuden kansan parissa. Kansallisvaltiossa toteutuvat kansanvalta ja oikeudenmukaisuus parhaiten ja sen pohjalta on mahdollista ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaa.

Laajamittaiset lyhyen ajan populaatiosiirtymät uhkaavat oikeudenmukaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Monikulttuurinen yhteiskunta on jännitteinen, räjähdysherkkä ja jatkuvia konflikteja tuottava, joka on yhteisöllisyydessään heikko ja kansanvallan ja hyvinvointiyhteiskunnan perustan murentava.

Jaa tämä: