Suomen Sisu Lahdessa 14.11.2015

SUOMEN SISU LAHDESSA 14.11.2015

Suomen Sisu kokoontui lauantaina 14.11.2015 Lahteen vaalisuurkäräjille ja juhlimaan Hakkapeliittain päivää. Järjestämisvastuussa oli Päijät-Hämeen piiri, joka oli laatinut päivän ohjelman.

HAKKAPELIITTAIN PATSAS

Kokoontuminen tapahtui puolen päivän aikaan Lahden Mariankadulla Hakkapeliittain patsaalla. Piirin puheenjohtaja eli piiripäällikkö James Hirvisaari piti patsaasta lyhyen esittelyn, jonka jälkeen laulettiin yhdessä Hakkapeliittain marssi rumpusäestyksellä. Hirvisaari totesi puheessaan muun muassa sen, että monumentti on kunnianosoitus suomalaisille sotilaille ja erityisesti ratsusotilaille ja toimii myös suomalaisen sisun ja maanpuolustustahdon symbolina. Viitaten maailmantilanteeseen Hirvisaari muistutti, että kansamme puolustaminen kaikin tavoin moninaisia uhkia vastaan on vielä tänäkin päivänä äärimmäisen tärkeää.

HENNALA

Patsaalta oli järjestetty bussikuljetus Hennalaan varuskunnan alueelle, jossa kokous- ja juhlapaikkana toimi Hennala-klubi, varuskunnan entinen toimiupseerikerho. Heti Hennalaan saavuttua tarjottiin kokousväelle hernekeittoa kenttäkeittiöstä. Ulkona lipun äärellä laulettiin vielä Lippulaulu ennen kokoustilaan siirtymistä.

Kokouksen aluksi piiiripäällikkö Hirvisaari toivotti kokousväen tervetulleeksi Lahteen ja Hennalaan ja kertoi hieman lopetetusta varuskunnasta sekä alueella nykyään toimivasta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta.

Avauksen jälkeen Suomen Sisun puheenjohtaja, kansanedustaja Olli Immonen piti vaikuttavan puheen, jonka aluksi hän totesi yhteiskunnan ilmapiirin kiristyneen ja vastakkainasettelun lisääntyneen. Syiksi hän mainitsi muun muassa vasemmiston oppositioaseman sekä maahanmuuttovyöryn. Immonen arvioi, että monikulttuurisuus vähättelee kansan yhtenäisyyttä ja painotti, että emme saa antaa Suomen tuhoutua monikultturismin ja massamaahanmuuton jalkoihin ja että on meidän toimittava vastuullisesti myös jälkipolvia ajatellen. Immonen totesi, että maaahanmuuttopolitiikka on tällä vaalikaudella kiristymässä, mutta se valitettavasti tapahtuu liian hitaasti. Rajavalvontaa tulee tehostaa, ja Suomen Sisun viestinä siihen on tiukan linjan pitäminen.

Immonen julisti voimakkaasti Suomen Sisun kansallismielistä linjaa, jonka mukaan valtioiden yhteistyö on parempi kuin rajojen poistaminen ja kansojen sekoittaminen. Kansallisvaltio on paras mahdollinen kansamme edunvalvoja. Kansallisesta itsemääräämisoikeudestamme on pidettävä lujasti kiinni.

Puheensa lopuksi hyväntuulinen puheenjohtaja totesi yhdistyksen jäsenmäärän roimasti kasvaneen kuluneen vuoden aikana. Useita piirijärjestöjä on perustettu eri puolelle Suomea. Hän mainitsi, että Suomen Sisu ei pyri toimimaan keskusjohtoisesti vaan haluaa osallistaa eli saada aikaan aktiivista paikallistason toimintaa koko maahan.

KOKOUSASIAT

Kokouksen aluksi tapahtui järjestäytyminen eli kokouksen toimihenkilöiden valinta. Suurkäräjien puheenjohtajaksi valittiin Teemu Lahtinen, kirjuriksi Terhi Kiemunki sekä pöytäkirjan tarkastajiksi Seikku Kaita ja Kristian Viding.

Seuraavaksi tehtiin käräjien henkilövalinnat erovuoroisten tilalle. Käräjien eli yhdistyksen hallituksen 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Riku Nevanpää sekä käräjien jäseniksi Ville Kuusinen kahden vuoden pestiin ja Juha Mäenpää yhden vuoden pestiin.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Simo Grönroos ja varalle Topi Junkkari.

Seuraavaksi valittiin suurkäräjien valtuuskunta, joka aktivoituu sellaisessa tilanteessa, jos käräjät syystä tai toisesta tulisi toimintakyvyttömäksi. Valtuuskunnan puheenjohtajaksi valittiin James Hirvisaari.

Kaikki valinnat olivat yksimielisiä, eli äänestyksiä ei tarvittu.

Käräjien hyvin tiiviiksi kiteytetystä periaateohjelman päivityksestä keskusteltiin pitkään, ja lopulliseen muotoonsa se päätettiin saattaa kuluvan vuoden loppuun mennessä. Kokouksessa esitetyt ja kannatetut ehdotukset päätettiin ottaa huomioon lopullista versiota laadittaessa. Periaateohjelman pikaista valmistumista pidettiin tärkeänä jakomateriaalin painattamisesta silmällä pitäen.

Tuukka Kuru piti mielenkiintoisen esitelmän Rajat kiinni -mielenosoituksista. Esitelmän jälkeen pidettiin hiljainen hetki Pariisin terroritekojen uhreille.

Kokouksen lopussa kaikille piireille jaettiin Suomen Sisun banderollit ja roll-upit.

MUSEOVIERAILU

Kokouksen jälkeen vierailtiin varuskunta-alueella ja aivan Hennala-klubin läheisyydessä sijaitsevalla sotilaslääketieteen museolla. Opas piti ensin luennon, jonka jälkeen oli mahdollisuus tutustua vapaasti museon tiloihin.

ILTAJUHLA

Iltajuhlan aluksi kannettiin sisään liput Valalaulun säestyksellä. Puheenjohtaja Immonen piti lyhyen avauksen ja luovutti tilaisuuden juonnon piiripäällikkö Hirvisaarelle. Aluksi laulettiin Nälkämaan laulu, jonka jälkeen ravintola Rouxin keittiömestari esitteli illan menun. Hienoon illalliseen kuuluivat alkuruoat, pääruoka viineineen sekä jälkiruoka kahveineen ja konjakkeineen.

Alkuruoan jälkeen Päijät-Hämeen piirin varapäällikkö Jouni Räsänen piti värikkään puheenvuoron, jossa kertoi kokous- ja juhlapaikan valintojen ja varausten yhteydessä tapahtuneista käänteistä. Monien mutkien kautta kokouspaikaksi valikoitui Hennala-klubi, joka sopi erinomaisesti Suomen Sisun isänmaalliseen ja kansallismieliseen henkeen. Puheenvuoron jälkeen ja siis ennen pääruokaan siirtymistä laulettiin Hakkapeliittain marssi.

Pääruoan jälkeen seurasi juhlapuhe. Puhe oli niin vaikuttava ja voimaperäinen, että koko juhlayleisö osoitti suosiotaan seisten ja pitkään taputtaen. Puheen jälkeen laulettiin voimallisesti Sillanpään marssilaulu, jonka sanotaan vastanneen jatkosodan taisteluhengen ylläpitäjänä yhtä divisioonaa. Mainitsemisen arvoista on se, että kaikki yhteislaulut soivat todella komeasti ja kuuluvasti.

Ennen kahvituksia liput poistuivat juhlatilasta Maamme-laulun raikuessa.

Illan ohjelma jatkui muutamilla vapaan sanan puheenvuoroilla, yllätysesiintyjällä ja presidentti-aiheisella tietovisalla. Lopuksi suoritettiin arvonta, jonka palkintoina oli uusia Suomen Sisu -mukeja ja -kolpakoita. Iloinen illanvietto jatkui vapaan seurustelun muodossa aamutunneille asti.

Suomen Sisun valtakunnallinen kokous- ja juhlapäivä oli kaikin puolin onnistunut ja erittäin hyvähenkinen. Päivän mittaan todettiin moneen kertaan, kuinka tärkeää juuri näinä päivinä on harjoittaa aktiivista toimintaa samanmielisten kanssa. Isänmaalliset ja kansallismieliset ihmiset kantavat huolta maamme, kansamme ja kulttuurimme tilasta ja tulevaisuudesta. Haluamme vaalia suomalaisia tapojamme ja kunnioittaa omia perinteitämme. Suomen Sisu on aktiivinen kansalaisjärjestö ja nouseva kansanliike, mikä oli upeasta ilmapiiristä selvästi aistittavissa koko päivän ajan.

Jaa tämä: