Suomen Sisu perusti piirijärjestön Pohjois-Pohjanmaalle (27.8.)

Suomen Sisu perusti ensimmäisen uusimuotoisen piirijärjestönsä Pohjois-Pohjanmaalle Oulussa 27.8.2015. Tuossa perustavassa kokouksessa piirin puheenjohtajaksi eli piiripäälliköksi valittiin Kari Laurila, varapäälliköksi Pasi Rousu ja esikunnan muiksi jäseniksi Jenna SimulaKim Ahonen ja Juha Saarela.

Suomen Sisu on kuluneen kesän aikana kasvanut räjähdysmäisesti ja satoja jäsenhakemuksia odottaa vielä käsittelyä. Suomen Sisu perustaa parasta aikaa maakunnallisia piirijärjestöjä ja viimeistelee tulevassa syysseminaarissaan pitkään valmisteilla ollutta periaateohjelman uutta versiota. Sääntöjemme mukaista tarkoitusta kaikkia kansallismielisiä yhteen kokoavana järjestönä korostetaan jatkossa.

“Suomen Sisulla on maltillisena kansallismielisenä järjestönä jäseniä kohtuullisen paljon, mutta ymmärrettävästi nykyisessä keskusteluilmapiirissä aika suuri osa heistä ei toistaiseksi halua julkisesti kertoa olevansa SuSi:n jäseniä. Tähän lähdemme hakemaan muutosta, tarkoituksena muuttaa ihmisten mielikuvaa järjestöstä.” toteaa piiripäällikkö Kari Laurila.

Laurilan mukaan piiri aloittaa toimintansa maakuntakiertueella ja syksyn mittaan järjestää tilaisuuksia ensin pelkästään jäsenistölle, mutta jatkossa mahdollisesti avoimina yleisölle.

Sisun varapuheenjohtaja, espoolainen Teemu Lahtinen näkee Oulussa paljon potentiaalia: “Suomen Sisun Pohjois-Pohjanmaan piiri (yhdistysrekisteröinti vireillä) on Sisulle tienraivaaja piirirakenteen muodostamisessa ja erittäin tärkeä toimija. Muu Suomi seuraa Oulun esimerkkiä ja Suomen Sisun oululaisten puheenjohtaja Olli Immosen ja kirjuri Jenna Simulan vaikutuksesta ‘Pohjoisen pääkaupungista’ on tulossa sisulaisittain todellinen pääkaupunki.”

⌘ ⌘ ⌘

Suomen Sisu ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton kansallismielinen yhteistyöjärjestö. Toiminnallaan järjestö pyrkii suojelemaan suomalaista kulttuuria, perinteitä ja Suomen luontoa sekä edistämään Suomen kansan hyvinvointia ja suomen kielen asemaa. Suomen Sisu rakentaa yhteiskuntaa, johon suomalaiset voivat ylpeinä tuntea kiintymystä.

Järjestö pyrkii kokoamaan yhteen isänmaallisesti ajattelevat suomalaiset sekä kehittämään suomalaisuusaatetta niin yhteiskunnallisella kuin henkilökohtaisellakin tasolla. Suomen Sisun tavoitteena on aidon suomalaiskansallisen yhteisöllisyyden luominen maahamme.

Kansallismielisyys on maailmankatsomus, jonka mukaan kaikki kansat ja kulttuurit ovat oikeutettuja olemassaoloon ja itsensä hallitsemiseen sekä ihmiskunnan globaali monimuotoisuus suojelemisen arvoista. Kansallismielisyys ei aseta eri kansoja hierarkiseen järjestykseen tai rajoita yksilöiden mahdollisuuksia elää uuden kansan parissa. Kansallisvaltiossa toteutuvat kansanvalta ja oikeudenmukaisuus parhaiten ja sen pohjalta on mahdollista ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaa.

Laajamittaiset lyhyen ajan populaatiosiirtymät uhkaavat oikeudenmukaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Monikulttuurinen yhteiskunta on jännitteinen, räjähdysherkkä ja jatkuvia konflikteja tuottava, joka on yhteisöllisyydessään heikko ja kansanvallan ja hyvinvointiyhteiskunnan perustan murentava.

Vasemmalta varapäällikkö Pasi Rousu, piirineuvos Kim Ahonen, piirineuvos Juha Saarela ja piiripäällikkö Kari Laurila.<br /> Kuva: Jenna Simula
Vasemmalta varapäällikkö Pasi Rousu, piirineuvos Kim Ahonen, piirineuvos Juha Saarela ja piiripäällikkö Kari Laurila.
Kuva: Jenna Simula

 

Jaa tämä: