Suomen Sisun mukaan Helsingin kaupungin ja evankelis-luterilaisten järjestöjen ei pidä tukea Helsinkiin kaavailtua suurmoskeijaa. Moskeija ei edusta muslimien yleistä näkemystä ja sen tukeminen on vastoin suomalaiseen yhteiskuntaan kuuluvaa uskonnonvapautta.
Helsingin kaupunginjohtaja Ritva Viljasen mukaan Helsingin kaupunki harkitsee tontin lahjoittamista tai antamista huomattavasti markkinahintaa huokeammalla. Viljasen mukaan Hanasaari on todennäköisin vaihtoehto tontille. Hanasaaren tonttien arvot liikkuvat miljoonissa. Kyseessä on siis miljoonien tulonsiirto helsinkiläisiltä yksityiselle uskonnolliselle hankkeelle. (Viite)
Myös evankelis-luterilainen kirkko on välillisesti mukana moskeijahankkeessa. Evankelis-luterilaisen kirkon kirkkohallitus rahoittaa Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry:tä, joka puolestaan on mukana suurmoskeijahankkeessa. Tällä tavalla kirkko rahoittaa suurmoskeijaa kiertoteitse. Suomessa evankelis-luterilainen kirkko toimii osana julkista valtaa, joten myös tätä tukea voidaan pitää julkisena tukena. (Viite)
Suurmoskeijan rakentamista ei voi perustella yleisellä edulla. Suurmoskeijahanke ei edusta islamin uskoa yleensä. Esimerkiksi Suomen islamilainen neuvosto ei ole mukana moskeijahankkeissa. Shiiamuslimien mukaan puolestaan moskeijahanke edustaa sunnalaista salafismia, johon esimerkiksi terroristijärjestö ISIS:in ääri-islam perustuu. Moskeijaa on rahoittamassa myös lukuisista ihmisoikeusrikoksista syytetty Bahrainin valtio, jolla on yhteyksiä ääri-islamiin. (Viite)
Helsingin kaupungin ja evankelis-luterilaisten instituutioiden on lopetettava kaikki suurmoskeijahankkeen tukeminen. Yksittäisten uskomuksien tukeminen julkisella omaisuudella syrjii kaikkia muita uskontoja ja rikkoo perustuslakiin ja ihmisoikeussopimuksiin kirjattua uskonnonvapautta. Etenkin tässä taloudellisessa tilanteessa miljoonien arvoisen omaisuuden luovuttaminen on perustavanlaatuisesti väärin veronmaksajaa kohtaan. Suomen Sisu katsoo, että jos suurmoskeijahanke tahdotaan toteuttaa, tulee hankkeen takana olevien tahojen hankkia itse kaikki hankkeen tarvitsemat varat ja esimerkiksi ostaa tontti markkinahintaan.
“Uskonnonvapaus on perustavanlaatuinen suomalainen arvo, josta on pidettävä kiinni. Yksittäisten uskonnollisten tulkintojen tukeminen ei ole julkisen vallan tehtävä” kommentoi Suomen Sisun puheenjohtaja Olli Immonen.