Suomen Sisun Etelä-Pohjanmaan piirin esittely 2.3.2016

Suomen Sisun Etelä-Pohjanmaan piiri perustettiin syksyllä 2015.

Ensimmäinen kaikille avoin kokous pidettiin 14.10.2015 Epstorin kahviossa Seinäjoella, jossa muodostimme piirimme esikunnan.

Suurella innolla olemme näinä muutamina kuukausina osallistuneet useaan suomalaisuuteen ja Suomen kansan hyvinvointiin liittyvään tapahtumaan ja tilaisuuteen.

Ensitöiksemme osallistuimme Seinäjoella SPR:n järjestämään vastaanottokeskusta koskevaan tiedotustilaisuuteen. Esikuntamme jäsenet esittivät tiukkoja kysymyksiä SPR:n, poliisin ja Seinäjoen kaupungin edustajille. Erityisen huomioitavaa oli kuinka viimeisenä mainittu taho jätti vastaamatta useisiin kysymyksiin. Kyseinen tilaisuus poiki myös hieman kummastusta herättäneen kirjoituksen Ilkka-lehteen, johon kirjoitimme oman vastineemme.

Lehtikirjoitukseen pääsimme myös haastateltavana osapuolena, kun Ylioppilaslehti teki artikkelin Suomen Sisusta ja piiripäällikkömme Juha Mäenpään mietteet päätyivät tunnelmallisten kuvien siivittäminä myös julkaistuun artikkeliin.

Olemme osallistuneet mahdollisuuksien mukaan ympäri Suomea järjestettäviin mielenilmauksiin, joissa puhujana on kunnostautunut vain vähän aikaa ennen piirimme perustamista takaisin Suomeen muuttanut kirjurimme Noora Budde. Näitä mielenilmauksia ovat olleet Kauhavalla järjestetty toritapahtuma, Jotain rajaa -mielenosoitus Jyväskylässä, Finnish Defence League RY:n järjestämä suurmoskeija-hankkeen vastainen mielenilmaus, sekä itsenäisyyspäivänä järjestetyt Itsenäinen Suomi 2015 -mielenilmaus ja 612.fi-yhdistyksen soihtukulkue.

Videoita tilaisuuksista ja tapahtumista löytyy Youtube-kanavaltamme:

Suomen Sisun Etelä-Pohjanmaan piirin Youtube-kanava

Itsenäisyyspäivänä järjestimme myös kynttilänlaskutilaisuuden Mannerheimin patsaan äärellä Seinäjoella. Samana viikonloppuna itsenäisyyspäivää edeltävänä päivänä keräsimme Seinäjoen torilla sekä Minimani -marketissa pehmoleluja Seinäjoen keskussairaalan lastenosastolle.

Vuoden vaihteen jälkeen tarmomme on pysynyt edelleen nousujohteisena.

Olemme alkuvuoden puolella osallistuneet muun muassa SPR:n keskustelutilaisuuteen, joka pidettiin Lapuan kristillisellä opistolla ja koski alaikäisten turvapaikanhakijoiden sijoittamista paikkakunnalle. Tilaisuudessa piiripäällikkömme Juha Mäenpää kehotti järjestäjiä pitämään kiinni selkeistä säännöistä, kuten iltaisin kotiintuloajoista, ja unohtamaan sinisilmäisyys tulijoita kohtaan.

Lisäksi olemme jatkaneet tarmokasta kirjoitteluamme paikallislehtiin, joista osa on jopa julkaistu.

Piirimme piti myös kaikille avoimen kokouksen Seinäjoella Cafe Mondeossa, paikalla oli kiinnostuneita kansalaisia ja piirimme jäsenistöä.

Tietenkin osallistuimme Nakkilassa järjestettyyn piiritoimijoiden kokoukseen piiripäällikkömme, varapäällikön, kirjurin ja rahastonhoitajan voimin. Hyvä oli kokous ja hyvät olivat keskustelut.

Reippaina toimijoina osallistuimme osalla porukastamme Keuruulla pidettyyn Meidän Maa- tapahtumaan, jossa puhui mm. kirjurimme Noora Budde sekä samaan aikaan pidettyyn Rajat ovat rakkautta- rajat kiinni tapahtumaan, jossa puhujina piiristämme olivat Piiripäällikkömme Juha Mäenpää ja Erkki Valtamäki. Ennen Keuruun ja Kokkolan tapahtumia laskimme Tammisunnuntaina havuseppeleen vapaussodan muistomerkille.

Merkittävin tämän vuoden aikana piirimme aikaansaannoksista on ehdottomasti ollut Fortress Europen kanssa yhteistyössä järjestetty 6.2- mielenilmaisu Seinäjoella, johon osallistui n. 700 kansalaista. Juontajana toimi piirimme jäsen Erkki Valtamäki, sekä puhujia olivat mm. piiripäällikkömme Juha Mäenpää, kirjurimme Noora Budde sekä jäsenemme Harri Koskela. Muiden Suomen Sisun piirin jäseniä oli myös paikalla sekä myös puhumassa tapahtumassa. Turvallisuudestamme huolehti 105th Guardians Kadunturva.

13.2 Kauhavalla järjestetyssä Mielenilmaisussa Palautuskeskusta vastaan olimme myös hienosti osallisena. Piiripäällikkömme Juha Mäenpää puhui tilaisuudessa Kauhavalaisille mm. omista kokemuksistaan Syyriassa.

Vaikkakin piirimme on ollut olemassa vasta vähän aikaa, on jäsenistömme lähtenyt hyvin kasvuun. Tämä aika ollut myös hyvin antoisaa meille.

Jaa tämä:

Vastaa