Suomen Sisun itsenäisyyspäivän juhlamenot 2021

Suomen Sisun Uudenmaan piiri järjesti itsenäisyyspäivänä 2021 perinteisen Suomen Sisun itsenäisyyspäivän vieton. Itsenäisyyspäivän ohjelma julkaistiin etukäteen, se oli avoin kaikille kiinnostuneille ja siihen pystyi tulla mukaan haluamiinsa kohtiin.

Päivä alkoi Suomalaisuuden Liiton järjestämästä itsenäisyyspäivän valtakunnallisesta lipunnostosta Tähtitorninmäellä. Kirpeästä pakkasaamusta ja korona-ajasta huolimatta paikalle oli tullut mukavasti väkeä. Suomen lipun noustua ja laulujen tultua laulettua sisulaiset jatkoivat läheiselle Itsenäisyyden kuuselle, jonka muistomerkille laskimme tulet, ja siitä Hietaniemen hautausmaalle.

Virolaisen vapaussoturijohtajan Artur Sirkin hauta, jolla Suomen Sisun nuorisojärjestö Uudenmaan Akseli oli vieraillut virolaisten vieraidensa kanssa edellisenä iltana. Hauta oli itsenäisyyspäivänä edelleen liputettu ja kierrostaan kulkeneet sisulaiset sytyttivät kynttilän uudelleen.

Hietaniemessä sisulaiset kävivät reilun tunnin kestävän hautausmaakierroksen, jonka aikana laskettiin kynttilöitä ja roihuja haudoille ja muistomerkeille. Kohteisiimme kuuluivat mm. Sankariristi, marsalkka Mannerheimin hauta, erilaiset vapaaehtoisten haudat, Bobi Sivénin ja Akseli Gallen-Kallelan haudat, Jääkärikivi, Suomen kaartin muistomerkki ja kalevalaisten runonlaulajien ja tietäjien muistomerkki.

Iltapäivällä sisulaisia kokoontui yhteiselle lounaalle. Suomen Sisun puheenjohtaja Henri Hautamäki piti puheen Suomi Herää -tilaisuudessa, ja illalla oli vuorossa 612-soihtukulkue. Tilaisuuden Töölön torilla juonsi Suomen Sisun Uudenmaan piiripäällikkö Kristian Viding ja juhlapuhujana oli pitkän linjan sisulainen, järjestön entinen kirjuri Simo Grönroos (Grönroosin puhe). Puheiden jälkeen soihtukulkue kulki vielä illan hämärässä Hietaniemen Sankariristille.

Suomen Sisun puheenjohtaja Henri Hautamäki puhumassa Suomi Herää -tapahtumassa.
Juhlapuhuja Simo Grönroos puhuu Töölön torilla 612-soihtukulkueeseen osallistujille.

Suomen Sisu kiittää kaikkia itsenäisyyspäivän ohjelmiin osallistuneita! Näemme uudelleen ensi vuonna.

Timo Hännikäinen laski 612:n seppeleen Sankariristille ja kiittää kulkueen lopuksi osallistujia.
Jaa tämä: