Vastine: Suomen Sisu peräänkuuluttaa asiallista maahanmuuttokeskustelua (25.9.2013)

Hufvudstadsbladetin (22.09.2013) artikkelissa Öppet villebråd för ökad intolerans maahanmuuttotyöntekijä Maryan Abdulkarim väittää Suomen Sisu ry:n arvojen olevan lainattu suoraan Adolf Hitlerin julistuksista.

Tätä väitettä voidaan pitää erittäin vakavana syytöksenä kansanvaltaisiin toimintatapoihin sitoutunutta Suomen Sisua kohtaan. Järjestömme yhteiskuntanäkemyksessä suomalaisen kansanvallan vaaliminen on yksi keskeisimmistä periaatteista. Suomen Sisun edustama myönteinen kansallismielisyys ja avoin kansanyhteisöllisyys ovat lähtökohtaisesti täysin vastakkaisia natsisistiseen ajatusmaailmaan nähden. Abdulkarimin kieroutunutta ajatuksenjuoksua jatkamalla olisi mahdollista väittää vihreiden luonnonsuojeluaatteen sekä sosialistien hyvinvointivaltioideologian pohjautuvan myös Hitlerin ohjelmajulistuksiin.

HBL:n artikkelissa esitetty panettelu on jälleen yksi osoitus siitä kritiikittömyydestä, jolla toimittajat suhtautuvat maahanmuutosta elantonsa saavien tahojen esittämiin väitteisiin. Lähdekritiikille ei jätetä pienintäkään roolia. Objektiivisuuteen ja tasapuolisuuteen pyrkivän toimittajan olisi ilman muuta pitänyt pyytää Abdulkarimia täsmentämään, mitkä kohdat Suomen Sisun ohjelmapapereissa hänen mielestään ovat kuin suoraan Saksan edesmenneeltä diktaattorilta lainattuja. Tällaisia kohtia nimittäin ei ole. HBL:n olisi myös journalistiikan yleisten eettisten periaatteiden mukaisesti pitänyt antaa Suomen Sisulle mahdollisuus esittää näkemyksensä näihin vakaviin natsisyytöksiin.

Suomen Sisu peräänkuuluttaa asiallista ja faktoihin nojaavaa keskustelua maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta sekä näiden yhteiskunnallisten ilmiöiden mukanaan tuomista seurauksista. Abdulikarimin harjoittama ala-arvoinen leimaaminen ei edistä moniäänistä ja aitoa kansalaiskeskustelua näistä polttavista Suomea koskevista teemoista.

Lisätietoja:

Olli Immonen, puheenjohtaja
050 512 0114
immonen(at)suomensisu.fi

Paula Päivike, 1. varapuheenjohtaja
paivike(at)suomensisu.fi

Jaa tämä: