Islamistikissa jääköön pöydän alle

Kannanotto 5.3.2018

JULKAISUVAPAA HETI

Suomen Sisun Varsinais-Suomen piiri: Islamistikissa jääköön pöydän alle

 

Turussa vaikuttava kokoomusvaltuutettu Muhis Azizi esitti Turkulaisen web-julkaisussa 4.3.2018 näkemyksensä siitä miten ”kissa on nostettava pöydälle” liittyen siihen miten tärkeää rituaaliteurastettu Halal-liha sekä poikien ympärileikkaus on Turun kasvavalle muslimiväestölle, ja miten sillä voitaisiin tehdä bisnestä. Suomen Sisun Varsinais-Suomen piiri pitää tätä avausta surkuhupaisana.

Piiriyhdistys näkee, että rituaaliteurastus ja lasten sukuelinten leikkaaminen ei-lääketieteellisessä tarkoituksessa ovat vanhoillisen ja vieraan uskonnollisuuden ilmentymiä jotka eivät kuulu suomalaiseen kulttuuriin. Se, että Suomen lainsäädännön pitäisi väistyä vanhoillisten muslimien vaatimusten edessä tuskin myöskään edesauttaa muslimimaahanmuuttajien sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan, vaan päinvastoin tullee lisäämään heidän eristäytymistään omaan arvokuplaansa.

”Mikäli valtuutettu Azizin kaltaiset näkemykset tulisivat suomalaisen kristityn suusta, hänet naurettaisiin ja paheksuttaisiin maanrakoon keskiaikavertausten sadellessa. Suomalainen yhteiskunta ei saa antaa enää tilaa Lähi-idästä kumpuavalle uskonnolliselle kiihkoilulle” toteaa Suomen Sisun Varsinais-Suomen piirin päällikkö Henri Hautamäki.

Piirimme toteaa, että Azizin yrityksessä levittää uskonnollista dogmaa kaikista oudointa on kuitenkin sen esittäminen hyvänä ja kannattavana liiketoimintana. Suomen Sisun Varsinais-Suomen piirin mielestä Turun imagolle tuskin tekee erityisen hyvää, mikäli se saa maineen kaupunkina jonka hohtavimpia bisnesideoita ovat uskonnolliseen fundamentalismiin perustuvat rituaalit.

– Suomen Sisun Varsinais-Suomen piirin esikunta

 

Jaa tämä: