Maahanmuuton kustannukset

Paljon on viimeaikoina puhuttu Ruotsin juuri käymistä vaaleista, sekä ruotsidemokraateista. Haluaisin tässä nostaa esiin lisää epäkohtia, joista ei julkisissa keskusteluissa juurikaan puhuta. Sen lisäksi, että maahanmuuttobisnekseen kuluu tuhottomasti rahaa, varsinkin muslimitaustaiset maahanmuuttajat ovat tehneet monista Ruotsin lähiöistä paikkoja, joihin mm. kuljetusliikkeet ja pelastuslaitos eivät uskalla mennä. Tällaisesta uutisoitiin pari viikkoa sitten Tukholman Rinkebyssä. Säännöllisin väliajoin lähiöissä leimahtaa mellakat maahanmuuttajien toimesta, viimeksi Tukholman Husbyssä.

Raiskauksista en tässä nyt mainitse sen enempää, kuin että tilastoja tutkiessa voi huomata, että länsinaapurimme johtaa raiskaustilastoissa ihan globaalisti mitattuna. Ruotsin kaupunkien julkisissa kulkuvälineissä on nuorten tyttöjen turvatonta liikkua, koska muslimitaustaiset nuorukaiset voivat käydä tyttöihin käsiksi, ja sylkeä heidän päällensä. Södertäljessä on maahanmuuttajien osuus asukkaista noussut niin suureksi, että kantaväestö muuttaa pois sieltä. Malmössä kantaväestö ei mene ulos pimeällä, koska pelkäävät maahanmuuttajien jengejä.

Suomessa ollaan maahanmuuton suhteen suunnilleen samassa tilanteessa, kun Ruotsissa noin 25 vuotta sitten. Maahanmuuttokulumme ovat nyt arviolta 2 – 3 miljardia euroa vuodessa. Tarkkoja lukuja ei tiedetä, viranomaisten pimittäessä niitä. Monet valtuustot kunnissa myös ovat estäneet edes selvitysten teettämisen, vedoten siihen, että tulos voisi aiheuttaa negatiivisia reaktioita. Joitakin tietoja on kuitenkin vuotanut julkisuuteen. Turun kaupunki yritti salata teettämänsä selvityksen maahanmuuton kaupungille aiheuttamista kustannuksista. Selvityksen mukaan maahanmuuttajien ja vieraskielisten käyttämien palveluiden kustannukset Turussa olivat vuonna 2009 noin 37 miljoonaa euroa. Helsingissä sosiaalitoimen kuluista menee maahanmuuttajille 250 miljoonaa euroa vuodessa. Näiden summien päälle tulevat tuhansien maahanmuuttajia avustavien virkamiesten palkkakulut. Kuten Ruotsissa, maahanmuuton kustannukset meilläkin kasvavat jatkuvasti, vaikka kaikesta muusta supistetaan. Jos maahanmuuttojärjestelmän ylläpitämiseen Suomessa menee vaikkapa 6 miljoonaa euroa joka ikinen päivä, se tarkoittaisi, että siihen menevillä rahoilla rakennettaisiin uusi Lastensairaala joka kuukausi.

Suomen valtion lisälainanotosta menee näin jopa puolet aivan muuhun, kuin suomalaisten hyvinvointiin.

Maahanmuuttajavaltaisissa kouluissa ovat koululaisten oppimistulokset pudonneet. Ruotsissa kukaan ei uskalla mainita vuonna 2013 mitattujen koulujen Pisa-romahduksen syyksi – tai edes osasyyksi – maahanmuuttoa. Totuuden puhumista vältellään, ettei puhujalle tulisi rasistileimaa.

On vaikea keksiä, millainen rikkaus ja voimavara sosiaaliperäinen maahanmuutto oikein on? Suomalaisten tulisi herätä, ennen kuin on liian myöhäistä pysäyttää maahanmuutosta aiheutuva maksuautomaatti. Ihminen on erehtyväinen ja se on ymmärrettävää, mutta jos toisten virheistä ei opita, vaan toistetaan samat ongelmat päät pensaaseen työnnettyinä…sille ei löydy enää ymmärrystä.

Jenni Lastuvuori
(Kirjoittaja on Suomen Sisun jäsen ja eduskuntavaaliehdokas 2015 (ps.)
Pornainen

Jaa tämä: