Piirivierailu purjekoululaiva Eaglelle

Suomen Sisun Uudenmaan piiri vierailee Yhdysvaltain rannikkovartioston purjelaiva Eaglellä, kun se käy Helsingissä kesäkuun alussa.

Alusvierailun Helsinkiin isännöi Suomen Rajavartiolaitos. Yhdysvaltain rannikkovartioston lippulaiva USCGC Eagle on näyttävä, kolmimastoinen parkki, joka on ollut koulualus vihkimisestään vuonna 1936 lähtien. Kun laiva vihittiin vesille vuonna 1936, valtakunnanministeri Rudolf Hess piti puheen, valtakunnankansleri Adolf Hitler oli läsnä tilaisuudessa ja Horst Wesselin äiti vihki samppanjapullolla aluksen nimeksi Horst Wessel.  Horst Wesselistä tuli Saksan Kriegsmarinen koulutuslaivaston lippulaiva. Toisen maailmansodan jälkimainingeissa Yhdysvallat otti aluksen hallintaansa sotakorvauksina ja tänä vuonna, 79 vuoden tauon jälkeen, aluksesta on jälleen tullut liittolaismaamme koulutusalus. Eagle on vieraillut Helsingissä myös vuosina 1989 ja 1996.

USCGC Eagle kiinnittyy Helsingin Eteläsatamaan 1.6.2023. Suomen Sisun Uudenmaan piiri vierailee aluksella perjantaina 2.6. Ilmoitamme vierailumme tarkan ajan, kun merivartiosto on tiedottanut aluksen vierailuajoista.

Lisätietoja Eaglen vierailusta: Rajavartiolaitos

Jaa tämä: