Tammisunnuntai 2023

Tammisunnuntai on tammikuun viimeisenä sunnuntaina vietettävä Vapaussodan alkamisen muistopäivä. Sunnuntaina 27. tammikuuta 1918 valkoisten joukot alkoivat ylipäällikkö Mannerheimin johdolla riisua Pohjanmaan venäläisiä sotilaita aseista. Tällöin Suomen valtio ryhtyi toteuttamaan itsenäisyyttään, jonka se oli joulukuussa 1917 jo julistanut ja jolle se oli saanut tunnustuksen Neuvosto-Venäjältä. Tunnustuksesta huolimatta käytännön itsenäistyminen ei sujunutkaan verettömästi, vaan seurasi Vapaussota, jossa Suomi lunasti itsenäisyytensä. Näitä 105:n vuoden takaisia tapahtumia muistaen Suomen Sisu viettää tammisunnuntaita myös tämän vuoden tammikuun viimeisenä sunnuntaina.

Suomen Sisun Uudenmaan piiri kutsuu kansallismielisiä suomalaisia tammisunnuntain muistotilaisuuteen Espoon Leppävaaraan sunnuntaina 29. tammikuuta 2023. Kokoonnumme saksalaisen sotilaan haudalla. Päivän ohjelma:

klo 11 osallistuminen Leppävaaran seurakunnan jumalanpalvelukseen

klo 12.30 kokoontuminen saksalaisen sotilaan haudalla

  • Muistokuja 1, Espoo

klo 13 → lähtö lounaalle

  • Paikka ilmoitetaan ohjelmaan osallistujille. Jos olet Suomen Sisun jäsen ja tulet lounaalle, ilmoittautumisohjeet ovat jäsenkirjeessä. Mikäli et ole saanut jäsenkirjettä, ota yhteyttä kirjuriin < kirjuri@suomensisu.fi >. Ilmoittautumista toivotaan jäseniltä järjestelyjen helpottamiseksi, mutta tapahtuma on avoin ja siihen saavat osallistua myös muut kuin Suomen Sisun jäsenet. Lounas on omakustanteinen.
Jaa tämä: